search Show menu

Projects

Liander

2015

De-Vorm-Marcel-van-der-Burg-Liander-Duiven-XL
 

RAU architects and Fokkema & Partners architects were challenged to create the vision for the new office facility of Liander. The large office building should be seriously conscious in every aspect. The result is amazing: over 80% of the used materials were recycled from the obsolete existing buildings and reused. 

We were able to provide a large range of chairs that stick to that high aim of true consciousness.

HP_Fokkema_Alliander_HR_Akeus_sRGB-06_1-LRG
HP_Fokkema_Alliander_HR_Akeus_sRGB-07_3-LRG

80% of the materials used has been given a second life

The renovation project of the Liander accommodation makes it the first circular building in Europe on this scale.  

1800-HP_Fokkema_Alliander_HR_Akeus_sRGB-08-LRG

Recycled and recyclable

The perfect example of circular furniture products is the LJ series. The attractive series of chairs and stools have a metal frame and a seat made of recycled PET bottles. These components are upcycled already but also easily dismantled and recycled again.

 
De-Vorm-Alliander-Duiven-Circular-Economy3-LRG_2
Fokkema-Alliander-De-Vorm-LJ3-stools


 
"My buildings have a resources passport that documents where all the materials have come from and which of these materials could be used again."

Architect Thomas Rau in VPRO Tegenlicht

 
HP_Fokkema_AllianderII_medres_57_1-XL

In this project

Explore more office designs with the LJ Series

Next project: Brightlands Centre Court

Loading...